Calliolan tarina

Merellinen, korkeatasoinen kokous- ja saaristohotelli Raaseporin Snappertunassa.

Calliola – pala Tammisaaren ja Snappertunan historiaa

 

Kokous- ja saaristohotelli Calliola sijaitsee Snappertunassa Raaseporin linnan ja Fagervikin ruukin ja kartanon välillä. 1800-luvun puolessavälissä Rågö erotettiin omaksi itsenäiseksi tilakseen samassa kylässä sijainneesta Jeppans Gårdista. Noin sadan vuoden ajan tämä nykyään Calliolana tunnettu saaristolaistila eli omaa maalaisidylliään Snappertunan kunnassa sijaitsevassa Båsan kylässä. Rågön tila Rågöstrand oli saman kalastajasuvun omistuksessa aina 1950-luvulle asti. 1960-luvulla elettiin hiljaisempia aikoja, koska maatalouden pito ja peltojen viljely olivat alueelta kadonneet. 1970-luku toi saarelle kesäasukkaat, ja elämä vilkastui, kun saaren mantereeseen yhdistävä silta rakennettiin. Paikallisten ylpeydeksi Snappertuna tunnettiin silloin maailman ruotsinkielisimpänä kuntana.

Calliola uudistuu

Tunnettu oopperalaulaja Timo Mustakallio toteutti unelmansa luodessaan lomakylän saaristolaistilalleen 70-luvulla. Mustakallion kerrotaan kirjaimellisesti täyttäneen saaren oopperalla. Taide, luonto ja musiikki ovat olleet oleellinen osa Calliolaa koko sen olemassaolon ajan. Tarinan mukaan Mustakallio tunnettiin kansainvälisesti taiteilijanimellä Callio, joka kulkee mukana edelleenkin paikan nimessä. Timo Mustakallion jälkeen 80-luvulla Calliola toimi SKOP Pankin johdon ja henkilöstön virkistyspaikkana. Vuonna 1997 Calliola siirtyi tunnetun yrittäjäperheen, koulutus- ja konsulttialalla toimineen Maiju ja Kari Kasasen omistukseen kokous- ja tapahtumahotelliksi. Tästä alkoi Calliolan uusi aika ja uudistuminen. ​

Calliola tänään

Calliola tarjoaa erinomaisen palvelukokonaisuuden onnistuneisiin kokouksiin, organisaation valmennuksiin sekä henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin. Lisäksi perhejuhlat ja häät onnistuvat Calliolassa kaikkina vuodenaikoina. Calliolassa toiminnan perustana on rauhallinen ja inspiroiva ympäristö, monipuoliset tilat sekä korkeatasoinen lähiruoka ja asiakaspalvelu. Palvelun lähtökohtana on aito välittäminen ja asiakkaan kuunteleminen. Jokainen tilaisuus ja vierailu Calliolassa on ainutkertainen ja ikimuistoinen.
Calliola on perheyritys, jolla on vahva arvoperusta. Haluamme tarjota vieraillemme elämyksiä, henkilökunnallemme kannustavan ja mielekkään työpaikan sekä paikallisille yrittäjille mahdollisuuden tuoda tuotteitaan ja palveluitaan esille. Toiminnan perusarvoja ovat kestävä kehitys, yhteiskuntavastuu sekä ympäristön vaaliminen.